Uzyskanie wizy do Kanady w żadnym wypadku nie jest zadaniem takimskomplikowanym, jakby to mogło wyglądać za pierwszym razem. Poniższy materiał to świetna sugestia dla większości osób, jakie w najbliższym okresie potrzebują wybrać się do Kanady, lecz nie posiadają żadnego doświadczenia jak zdobyć wizę.

O czym trzeba pamiętać? – Kanada wiza
Na początku należy wspomnieć o tym, że wiza do Kanady> jest żądana nie tylko w razie przyjazdu do tego ładnego państwa, jak w czasie podróży tranzytem. Polacy, którzychcą odwiedzić Kanadę wyłącznie w celach turystycznych nie muszą posiadać tradycyjnej wizy. W Obecnie konieczny jestjedynie dokument eTA (electronic Travel Authorization), jaki możesz nabyć online, bez potrzeby wysiadania zdomu.

eTa do Kanady przez internet

Zdobycie poświadczenia eTA absorbuje dosłownie kilkanaście minut oraz co najlepsze całość wolno wypełnić za pośrednictwem Internetu. Elektroniczna wiza Kanada jest zatem olbrzymią ekonomizacją czasu, środków a także dużych nerwów. By zdobyć niezbędne dokumenty należy wypełnić specjalny wniosek, który, wolno znaleźć na stronie etacanadaonline.com/pl/. Wniosek można wyszukać także na stronie ambasady Kanady, jednak niestety osiągalny jest w tym miejscu tylko w języku angielskim lub francuskim. Po uzupełnieniu wniosku trzeba udzielić odpowiedzi na kilka łatwych zapytań (np. czy byliśmy zatrzymani, czy posiadaliśmy relacje z ludźmi chorymi na gruźlicę itp.). Do uzyskania zaświadczenia eTA niezbędny jest paszport a także adres e-mail, na który dostaniemy pismo eTA.

Ile zapłacę za eTA?

eTA do Kanady to suma rzędu 31 zł (7 dolarów kanadyjskich). Opłaty wolno naturalnie w wygodny sposóbdokonać internetowo z wykorzystaniem karty kredytowej. Pamiętać trzeba również o tym, że za pomocą eTA zdołamy w Kanadzie mieszkać maksymalnie do 6 miesięcy. Należałoby wspomnieć także o tym, że dokument aktualny będzie przez okres 5 lat od momentu wydania. Wyjazd odbywa się tylkona podstawie paszportu, toteż nie ma konieczności drukowania pozyskanego e-mailem dokumentu.

eTA do Kanady

Elektroniczną wizę wolno zapisać online wyłącznie jeden raz,jednej osobie. W praktyce naczy to, że 5-cio osobowa rodzina wybierając się do Kanady ma obowiązek wypisać formularz pięć razy. Jak nadmieniono powyżej wiza jest aktualna wyłącznie w czasie 5 lat, lecz jeżeli nasz paszport uprzednio utraci ważność, tosamoczynnie wiza również przestanie mieć moc wiążąca. Czas wyrabiania elektronicznej wizy trwa standardowo od 1 do 3 dni. W trakcie wyrabiania dokumentu eTA nasz paszport musi być obowiązujący co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży.

Leave a comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *