Które formalności trzeba spełnić, żeby polecieć do Indii?

Indie to całkiem egzotyczny region świata, zatem udając się w to miejsce, trzeba posiadać orientację w aktualnych regulaminach prawa, bo inaczej zdoła nas spotkać nieprzyjemna niespodzianka. Na pewno konieczna będzie e-wiza Indie – są jednym z niewielu krajów, które wymaga od cudzoziemców tego rodzaju dokumentu.

Dlaczego w Indiach potrzebna jest e wiza?

http://ivspro.pro-linuxpl.com/INDIA/img/India-e-visa006.png
http://ivspro.pro-linuxpl.com/INDIA/img/India-e-visa007.png
http://ivspro.pro-linuxpl.com/INDIA/img/India-e-visa008.png
http://ivspro.pro-linuxpl.com/INDIA/img/India-e-visa009.png
http://ivspro.pro-linuxpl.com/INDIA/img/India-e-visa010.png
http://ivspro.pro-linuxpl.com/INDIA/img/India-e-visa011.png
http://ivspro.pro-linuxpl.com/INDIA/img/India-e-visa012.png
http://ivspro.pro-linuxpl.com/INDIA/img/India-e-visa013.jpg
Powód jest nieskomplikowany, ponieważ bez niej nie da się wjechać na obszar Indii. Fortunnie można starać się o nią drogą elektroniczną, za sprawą czego formalności są mniej uciążliwe oraz skraca się czas oczekiwania. Trzeba wejść na stronę agencji pośrednictwa wizowego i tam wypełnić właściwy wniosek. Jest on dość drobiazgowo zbudowany oraz obejmuje mnóstwo pytań związanych z osobą kandydata ubiegającego się o e-wizę.

Przebrnięcie przez stertę tych wszystkich formalności pochłania sporo wysiłku. Wniosek agencyjny napisany jest w rodzimym języku.

Różnice między wizą turystyczną a e-wizą do Indii?

http://ivspro.pro-linuxpl.com/INDIA/img/Visa-India096.jpg
Głównie wiza turystyczna jest wystawiana na dużo dłuższy okres. Indie umożliwiają zagranicznym podróżnikom pozostać na swoim obszarze na okres sześciu miesięcy. Przy czym o wizę turystyczną trzeba się starać poprzez ambasadę. Dodatkowo jest ona dużo bardziej kosztowna niż e-wiza. Trzeba na nią czekać co najmniej rok i nie za każdym razem jesteśmy w stanie ją zdobyć.

W przypadku wizy elektronicznej jest inaczej. Indie nie czynią nikomu problemów jeżeli, że dane z paszportu pokrywają się z tymi w formularzu i że wcześniej ureguluje się należności. Należy również pamiętać aby w ciągu naszego pobytu na terenie Indii nie utraciła ważności e-wiza. Indie bardzo to nadzorują i za nierespektowanie tego nakazu, zagraża deportacja. Nie można również zapominać, iż e wizę można wykorzystać wyłącznie dwa razy. Pierwszy raz przy wjeździe a drugim raz przy odjeździe z Indii. Istotną kwestią jest również oznaczenie we wniosku internetowym, jakie miasta zamierza się odwiedzić. Jest to warunek niezbędny do otrzymania indyjskiej e-wizy.

Więcej informacji:
india visa.

Leave a comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *